Friday, May 30, 2014

PILIH DYANA DAPAT AIR LIUR! PILIH MAH DAPAT PUTRAJAYA? #BattleOfTelukIntan #PRKTelukIntan


Dah lama cheq tak menulis untuk bacaan hangpa semua kan. Ini bukan apa, seronok jugak bila cheq duk pi kat Teluk Intan. Banyak jugaklah yang cheq dapat info...paling menariknya pengundi Teluk Intan ramai bertanya, awat DAP letak calon yang depa sendiri tak kenai. Sedihhhh naaaa.

Ramai yang bertanya, apa depa dapat lagi kalau Dyana dipilih sebagai Ahli Parlimen baru depa. Rasanya dah 2 penggal Teluk Intan ni jadi kubu kuat DAP, tapi ramai cakap-cakap pengundi bagi tau cheq...Teluk Intan ini menjadi trend boleh bertukar bila sampai masanya.


Cheq tak sokong mana2, siapa pun pemimpin yang dipilih haruslah ada rasa tanggungjawab pada rakyat. Nak perjuangkan hak rakyat bukan hanya di dewan parlimen saja tau. Amanah yang diberikan oleh pengundi adalah tanggungjawab yang harus setiap pemimpin yang dipilih itu laksanakan.

Jangan hanya pandai cakap saja. Nak jadi pemimpin pun kena pandai cakap, tak kira lah hangpa semua goreng saja dalam setiap isu yang ditanya...tapi boleh jawab soalan yang diajukan bukannya ada orang lain jawab.

Cheq suka tengok Dyana nie, tapi kesian ilmu dia tak cukup lagi. Nak jadi pemimpin kita kenalah berilmu yang cukup...bukannya main ceduq sana sini saja. Mana2 parti yang betul dan baik pelaksanaannya itu yang cheq sokong.

Pada pengundi Teluk Intan, hangpa ni semua kawan2 kampung cheq. Kalau nak perubahan buatlah, jangan pandai cakap terpekik terlolong saja. Kalau hangpa nak ahli parlimen yang jadi Menteri dan banyak perubahan dan bantuan yang senang diberikan....hangpa semua pikiaq sendiri la naaaa!!Baik Punya Hadiah Untuk Orang Teluk Intan!!!!


No comments:

Post a Comment