Thursday, January 9, 2014

PEGAWAI KHAS @HishammuddinH2O DITANGKAP SPRM? APA KES? @NajibRazak @MuhyiddinYassin


Kalau kantoi kes rasuah memang UMNO asyik kena jer kan? Hangpa rasa cam mana? Betui tak? Syabas aku nak ucapkan pada SPRM sebab depa semua buat kerja dengan betui.

Disabit kesalahan mestilah kena dengan hukuman setimpalnya. Paling aku 'RESPECT' pegawai menteri DS Hishammuddin a.k.a CKMM kantoi kes rasuah apa kes?

Maklumat yang aku terima ada kena mengena dengan CKMM disalah satu kementerian yang dia pegang. Awat jadi lagu tu Dato' Seri? Betui ka pegawai khas hang buat projek kaw-kaw sampai boleh jadi fail.

Rakyat marah tau dan projek yang dimaksudkan MySIKAP nie 100% fail. Apa tindakan CKMM dan respon yang diberi? Takkan senyap lagu tu ja??


Projek ini sudah pasti menelan belanja yang tinggi kerana ia adalah satu lagi projek yang berasaskan teknologi tinggi dan sudah tentu melibatkan kontraktor, juru runding serta pembekal yang bukan calang-calang bayaran bagi perkhidmatannya.

Sekali lagi, tanpa sebarang percubaan, sistem ini telah dilancarkan dengan mengandaikan pengguna iaitu rakyat adalah tikus ujikaji yang sanggup bertahan dengan karenah cuba gagal sistem MySIKAP tersebut manakala pihak pembekal bersikap lepas tangan dan tidak bertanggungjawab.

Aku difahamkan pegawai khas yang kantoi nie ada kena mengena dengan projek yang CKMM dah atur kan...betul ke? Kalau benar bagai dikata memang betullah cakap orang pegawai khas menteri nie boleh kaya sebab sama2 penuhkan poket sendiri...dari pikiaq pasal poket rakyat.


Kalau betul CKMM ni telus, awat pegawai khas dia ditangkap kena gari yer? Kalau hanya perlu beri kerjasama kan SPRM panggil cara baik dan pegawai khas ni boleh datang mengadap.

Macam pelik jer?? Macam musykil jer?? Macam ada apa2 jer??

Nak backup 'Boss' sendiri pun tak payah la nak lambung kaw-kaw yer tak?? Keh keh keh....


Awat manusia lanie perangai pelik2 haa?? Kalut betuiii....


No comments:

Post a Comment