Wednesday, October 2, 2013

POLIS HILANG ASET BERJUTA RINGGIT, PAK MENTERI BERANI JAWAB TAK? @PDRMsia @HishammuddinH2O @NajibRazak


Hari ini Laporan Audit Negara 2012 mendedahkan Polis (PDRM) kehilangan aset berjumlah RM1.33 juta melibatkan antaranya gari, senjata api dan kenderaan antara tahun 2010 hingga 2012.

Ke mana pergi pembelian aset-aset ini? Aku pikiaq jugakkan, beli aset banyak-banyak tapi Polis masa tu macam buat kerja tak buat jer. Apa cite nie?

Dalam tempoh itu, PDRM kehilangan 156 unit gari, 44 unit senjata api dan 29 unit kenderaan. Hilang entah ke mana? Atau ada 'kutu-kutu' yang tak bertanggungjawab buat 'kerja belakang' yang tiada siapa yang tahu.

Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua.

Laporan audit itu juga mendapati kelemahan dalam pengurusan kehilangan aset di Ibu Pejabat PDRM dan tiga ibu pejabat polis kontinjen yang disemak di Kuala Lumpur, Selangor dan Johor.

Pandangan aku pulak, rekod Hisham CKMM yang jadi Menteri Dlm Negeri ketika tahun 2009 hingga May 2013.

Laporan audit itu merujuk kehilangan aset PDRM itu berlaku dalam tahun 2010 hingga 2012...Pak Menteri Hisham buat kerja ke tak sebenarnya ni? Jangan asyik terlalu percayakan pegawai-pegawai khas anda wahai Dato Seri.

Aku memang salute Hisham CKMM ni atas semangat perjuangannya sejak zaman Pemuda lagi. Tolong jawab yer wahai Dato Seri Hisham. Lakukan sesuatu untuk kebaikan anda jugak.Cheq harap hang jawab yer wahai Dato' Seri Hisham....!!

No comments:

Post a Comment