Saturday, July 13, 2013

TAHNIAH @NajibRazak MANSUHKAN AKTA HASUTAN! HANG BUAT RAKYAT JADI BEBAI!

Aku pening dan pelik tengok dengan kepimpinan PM Najib Razak sekarang nie. Makin hari pentadbiran dia makin lemah. Takkan Kerajaan asyik nak tunduk dengan desakan dari Pakatan Rakyat?

Kerajaan apa macam nie yang tak berani buat keputusan yang baik sedangkan pandangan rakyat yang mahu Akta Hasutan ini dikekalkan tidak diambil kira. Awatla jadi macam ni, bila akta ini dimansuhkan semua jadi pelik dan boleh habaq suka hati la nooo... Ini lah jadinya:


Poster ucapan selamat berbuka puasa Alvin dan Vivian yang mencetuskan kemarahan rakyat Malaysia kerana didakwa menghina umat Islam apabila menunjukkan gambar mereka menikmati bak kut teh yang disertakan logo halal.

Sama ada mencari publisiti murahan atau sengaja mencari pasal, pasangan Tan Jye Yee, 25, dan Vivian Lee, 24, yang pernah mencemarkan maruah negara di Singapura dengan memuat naik gambar dan video lucah mereka ke blog, terus mencipta kontroversi.

Kali ini, di laman Facebook rasmi milik kedua-dua bekas pelajar National University of Singapore berkenaan, mereka seakan-akan mempersenda kedatangan Ramadan apabila memuat naik gambar sedang menikmati hidangan dengan kapsyen 'Selamat Berbuka Puasa dengan bak kut teh (sup tulang babi)... wangi, enak dan menyelerakan'.

Pada gambar berkenaan, kedua-dua mereka turut menulis keterangan gambar seakan-akan menyindir iaitu 'Izinkan kami memperkenalkan cara kami memupuk semangat 1Malaysia dengan bertukar-tukar makanan antara kaum-kaum Malaysia pada musim perayaan yang mulia ini. Hak untuk menikmati juadah enak tempatan seharusnya merentasi batasan bangsa dan juga agama. Kepada saudara-saudari yang beragama Islam, selamat berbuka puasa dan Salam Aidilfitri!

Tidak cukup dengan itu, mereka turut meletakkan logo halal pada gambar berkenaan.

Penyiaran poster itu dikongsi oleh banyak pengguna blog dan Facebook. Ratusan pembaca beragama Islam dan lain-lain kaum termasuk Cina menyatakan kemarahan mereka dan mengkritik tindakan pasangan yang popular dengan gelaran Alvin dan Vivian itu.

Pada 3 Julai lalu, mereka memuat naik video daripada salah sebuah portal berita yang menunjukkan operasi oleh pihak berkuasa menahan sekumpulan remaja Islam terlibat dengan parti buih. Pada video berkenaan, ditulis keterangan 'susahnya jadi Melayu'.

Dalam ruangan komen pula, mereka mempertikaikan tindakan yang diambil dengan mendakwa kebebasan beragama tidak wujud di Malaysia terutamanya untuk kaum Melayu.

Aku nak komen, memang Akta Hasutan ni Najib kata dulu nak mansuhkan tapi pikiaq la dulu buruk baiknya. Nak suka meloncat macam beruk geng Pakatan Rakyat sebab kononnya depa semuanya perjuangankan untuk rakyat la nooooo. Hakkkktuihhhh!! Buritttt!!

Apa tindakan Kerajaan pasal 2 ekor CinaBeng ni?

Umur baharu setahun jagung sudah pandai memperlekehkan negara. Apa akan terjadi bila umur mereka sudah tua macam Lim Guan Eng, Lim Kit Siang dan lain-lain yang cukup cekap menongkah arus dengan kata-kata nista dan cacian mereka terhadap pemerintah negara yang rakyat majoriti undi mereka.Cubit peha kiri,peha kanan terasa sakit.

Wahai Pak Najib, Kerajaan diangkat oleh rakyat ke Putrajaya bukan untuk menongkat dagu dengan membiarkan rakyat terus MENDERHAKA sewenang-wenangnya. Jangan sampai depa semua naik lemak, masa tu menangis tak berlagu pun tak da guna dah.


Pikiaq jangan tak pikiaq Pak Najib oiiiii....

No comments:

Post a Comment