Monday, July 8, 2013

NAZRI AZIZ JADI MACAI PAKATAN RAKYAT? NAK BERTANDING JAWATAN NAIB PRESIDEN?


Apa masalah Menteri sorang nie, tak  sudah-sudah aku tengok buat masalah. Dulu bagi muka sangat kat Cina BANGSAT Namawee nie. Dulu masa jadi Boss Parlimen bagi muka pada mamat Cina nie masuk Parlimen tanpa adab.

Korang ingat lagi kan? Aku pun tak berapa gemar dengan Pak Menteri Pelancongan nie. Dulu dia pernah cakap dengan aku dan kawan-kawan dalam satu program UMNO. Masa tu sebelum PRU13, dia cakap dah tak nak bertanding pada PRU13. Jika bertanding pun dia tak inginkan jawatan Menteri.

Aku tengok dia ni nak tunjuk HERO pada satu Malaysia. Bagi Namawee masuk parlimen. Aku ingat kan korang apa Namawee dah buat:

Namewee menghina azan Subuh.

Kata namewee ianya seperti orang yang menyanyi lagu R&B.

Namewee menghina lagu NEGARAKUKU.

Namewee menghina kerajaan.

Namewee hina semua yang melibatkan Melayu dan Islam.

Aku pun tak faham kenapa Najib masin simpan orang macam Nazri nie. Anak lelaki dia dah la berlagak, bila berkawan pun memilih. Aku tengur pun bersembang macam poyo-poyo jer muka. Kita ni manusia semua sama saja kan. Tak payah nak ikut darjat sangat....mati nanti semua sama jer.

Kenyataan dia sebelum ni pun yang bersekongkol dengan Pakatan Rakyat setuju Jonker Walk jangan ditutup. Dia faham tak kenyataan CM Melaka sebenarnya? Sepatutnya sebagai Menteri Kerajaan berfikiran yang sama serta memikirkan apa yang rakyat mahukan sebenarnya. Bukan nak jahanamkan lagi kehendak rakyat.

Terbaru, apa cerita Nazri ni sokong Akta Hasutan perlu dimansuhkan dan ditukar dengan akta yang baru. Apa cerita ni? Nak tunjuk 'Hero' lagi ka? Awat la hang ni loklak sangat yer? Sepatutnya beliau sebelum ni yang banyak jaga hal undang-undang perlu tahu apa isi sebenar setiap akta yang dibuat.

Ada sumber dalaman bagi tau aku, Nazri ni nak jadi HERO UMNO pula. Ada juga yang beritahu dia nak bertanding jawatan Naib Presiden UMNO pada pemilihan akan datang. Sebab tu dia 'berani sangat' langgar Naib-naib Presiden yang sedia ada sekarang.

Dia juga pernah kata, Najib sayang pada dia. Sebab tu dia masih dalam kabinet menteri lagi. Jangan poyo sangat yer. Rezeki kita ni ditangan Allah SWT. DIA yang bagi rezeki dan dia juga yang tarik balik.

Persoalannya sekarang, layak ker jadi Naib Presiden UMNO yang baru. Apa sumbangan dia dalam UMNO yang perlukan pemimpin yang tegas dan berani membawa perubahan dan perjuangan demi agama, bangsa dan negara. Korang pikiaq la yer.....


Pikiaq jangan tak pikiaq yer..!!!!

No comments:

Post a Comment